Ah Senin Güzel Adın Lilith...

Finallerden önce başladığım yazı mezun olunca geldi ama sonuç olarak yazıyı tamamladım ve şükür okumanıza sunuyorum  . O zaman laf ebeliği yapmadan içerik analizi yapalım . 






Mitolojide Lilith 

" Lilith kelimesinin diğer dillerdeki karşılıkları birbirine oldukça yakındır. Babilcesi Lilitu, Asurcası Lilatu, İbranicesi Laylâ, Arapçası Leylâ, Süryanicesi Leyla şeklindedir. Sümerce “rüzgar, meltem” anlamındaki “lîl” kökünden türeyen Lilith’in kökeni MÖ 3.000 yılına kadar uzanır. Sümerce’de kabaca fırtına ve rüzgar anlamına gelen lîl kelimesi, Lilith’in herhangi bir şekilde hava unsuru ile bağını ifade eder. Benzer şekilde Sümer hava ve Fırtına Tanrısı En-Lîl’in gök ile yer arasındaki hava boşluğunu doldurduğu, bu yüzden adında lîl ekinin bulunduğu bilinir. Buradan yola çıkarak, Kramer kelimeye “hava, nefes ve ruh” gibi anlamlar tayin eder. Etimolojisinde var olan hava unsuru bu kelimeye ruhsal bir anlam kazandırır. (Arkeofili ) "

 

"Efsaneye göre ilk başta Adem ile Lilith eşittir. Tanrı Lilith’i de tıpkı Adem gibi toprak ve kilden yaratmıştır, onun kaburga kemiğinden değil. Bu sebepten de kendisini her zaman Adem ile eşit görerek, ona itaat etmez ve onunla birlikte olmak istemez. O da en sonunda cennetten kaçar ve Kızıldeniz’de bulunun şeytanların yanına gider ve orada İblis ile aşk yaşamaya başlar.

 Lilith bu ilişkiden her gün 100 çocuk doğurur ve yine efsaneye göre bu çocukların cin, şeytan, vampir olduğu söylenir.

Öte tarafdan cennette yalnız kalan Adem için Tanrı Havva’yı yaratır. Fakat bu sefer eşit olmamaları ve itaatkar olması için Havva’yı Adem’in kaburga kemiğinden yaratır. Adem Havva’yı hemen unutur. Bu duyan Lilith kıskançlık krizine girer ve çok sinirlenir.

İntikam almak için sevgilisi olan iblisin kılığında cennete girer, Havva’yı kandırarak yasak elmayı yemelerini sağlar. Yasak elmayı yine Adem ve Havva artık birer ölümlü olarak cennetten kovulurlar. Fakat Lilith yasak elmayı yemediği için ölümsüz olarak kalır ve Lilith’in çocukların Adem ve Havva’nın soyundan olan çocuklara musallat olur.

Tanrı ise Lilith’i durdurmak için 3 melek gönderir. Melekler ona eğer geri dönmezse her gün bir çocuğunun öldürüleceğini söyler ve geri dönmeyi asla kabul etmeyen Lilith’in her gün bir çocuğu öldürülür.

Bunun üzerine o da Adem ve Havva’nın soyundan gelen bebekleri öldürmeye başlar. Erkekleri 8, kızları ise 20 gün içinde öldürdüğü söylenir. 

Lilith’in bebekleri öldürme olayı Türk mitolojisinde de yer almıştır. Burada Al Karısı ya da Albastı ismiyle bilinen şeytandan korunmak için lohusa kadının yanına Kur’an konulur ve ya lohusa kadın kırmızı kurdela takar.

Bir diğer inanışa göre de Lilith geceleri erkeklerin rüyalarına girerek onlara erotik rüyalar gösterir ve erkeklerin spermlerini çalar. Daha sonra bu spermlerden şeytan ve cin çocuklar yaptığı söylenir. ( Tarihli Sanat)"

Lilith'e Nasıl İbadet Edilir? (Spells8)

Bir Tanrıça arketipinde Lilith, fallosentrik eril kuvvetin kutupsallığına zıt olarak İlahi Dişil'in cinsel enerjisini somutlaştırır . Wiccan'lar ve diğer uygulayıcılar tipik olarak bu iki karşıtlık arasında denge ve uyum içinde çalışmayı amaçlar. Lilith'in sizi çağırdığını hissediyorsanız, kişisel ruhani pratiğinizde ona ulaşın. 

1. Onu araştırın ve inceleyin: Lilith hakkında iyi bilgi sahibi olduğunuzdan ve onu şeytanlaştıran her şeyi ortadan kaldırdığınızdan emin olun, onun gerçek değerine muadili, bilgi ve bilgelik tanrısı Lucifer kadar değer verin .

2. Niyet Belirleyin: Lilith güçlü ve muhteşem bir ruhtur ve ona net niyetlerle ulaşmalısınız . Hedefleriniz hakkında her zaman dürüst ve doğru olun. Yeni Ay veya "karanlık ay" fazları  onunla çalışırken çok faydalı olabilir.

3. Lilith için bir sunak kurun: Özellikle Lilith'e adanmış bir sunak oluşturmak, ona olan bağlılığınızı göstermenin harika bir yoludur. Kendi sunağı olduğundan emin ol. Lilith'in mührünü bir kağıt parçasına veya sunağına yerleştirmek için el yapımı bir şeye çizebilirsin.

Lilith güçlü bir şekilde seksle ilişkilendirilmiştir ve Sex Magic onunla çalışmanın güçlü bir yoludur. Çalışmalarınızda cinsel enerjiyi kullanmanın birçok yolu vardır.

Lilith'in Sembolü Ve Sunulacak Şeyler 

  • Kil: Lilith'in kilden yaratıldığı söylenir.
  • Baykuş ve yılan gibi hayvan figürleri.
  • Lilith'i tasvir eden kitaplar ve sanat eserleri
  • Lilith'in Mührü
  • Karanlık Ayın Sembolleri
  • Kaplan gözü, kehribar, kan taşı, ay taşı ve obsidyen gibi kristaller.
  • siyah mumlar
  • Ruhunu davet etmek için bir gözetleme aynası kullanın
  • Yasemin, ejderha kanı, misk, sandal ağacı gibi kokuları kullanabilirsiniz.
  • Alkol, özellikle kırmızı şarap.


Bazıları Lilith için bir adak olarak kanı kullanmayı seçebilir , ancak kan, kendi enerjinizle güçlü bir bağlantıdır. Bir ritüelde kanı yalnızca, bunu yapmanın enerjisel sonuçları hakkında tam bir anlayışa sahipseniz kullanmalısınız. Bu, herhangi bir tanrıyla çalışmaya yeni başlayanlar için önerilmez.

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar