✨MANİFEST ✨

Yine tam olarak nasıl ve neden ınstagrama yayıldığını anlamadığım bir konu üzerine konuşmak istiyorum . Büyük ihtimalle kahrolası The Secret kitabı popüler olduktan sonra ortaya ne yazık ki yine çıkmaya çalışan ama prematüre olarak gün yüzüne çıkan zerzebil hafife alınan Manisfest etme mevzusu . Yaklaşık olarak 10 kişiden 15 inin dilinde " Kanka hadi zenginliği manifest edelim ay em helty ay em welty ay am riç " ve benzeri gecenin ya da sabahın köründe içinizde "YETER" diye bağırma hissi uyandıran diyaloglara Instagram keşfetinizde en az bir kere denk gelmişsinizdir . Hadi bide biraz daha farklı ve doğruya en yakın olacak şekilde inceleyelim . 





Manifest Nedir Ne Değildir ?

Sayfanın yapısı gereği önce kelimenin Türkçe karşılığına bakalım öncelikle .  Manifest kelimesi İsim olarak kullanıldığın da "beyanname" ve fiil olarak kullanıldığında "dışa vurmak , beyan etmek ,  belli etmek " ve  "-ation" isim-fiil  eki ile Manifestation olarak kullanıldığındaysa " Tezahür" anlamına gelmektedir .Bunun için Manifest edenler ( !)  istedikleri şeyleri bir nevi evrene beyan ederler . Pekiii gel gelelim bunu yapmanın neresi yanlış ? Sosyal medyada olanı yanlıştan ziyade eksik . Şöyle başlamam gerekirse evet bir çekim yasası var , evet insan istediğini kendi çeker ama AMA kimse yüksek sesle bir şeyi söyleyerek ya da " aldım kabul ettim ehe " diyerek o şeyi hiçbir şekilde hayatına çekemez . Neden mi ? Bilinçaltı ve İmajinasyon yani istenilen şeyin çekim kısmını aktive edecek ya da yok edecek iki temel etken . Hadi detaylı inceleyelim , öncelikle manifest etme durumunun en temel halkasından olan bilinçaltı yönetimi ile başlayalım .

Bilinçaltı ve Manifest 

Zenginlik konusunu ele alalım , şu zamana kadar toplumda sıkça duyduğumuz cümleleri inceleyelim mesela " zengin olanın huzuru olmaz" , " zengin insanın amacı olmaz çünkü istediği her şeye ulaşır, doyumsuzdur " cart curt ve niceleri . Bu sözcükler nerede bir yağ tabakası gibi depolanıyor evet BİLİNÇALTINDA ! ve ne yazık ki evrenle konuşma sanatında , yaratım sürecinde  "fake it till you make it " tarzı bir şey yok kardeşim şunu bir sindirelim . Sen bilinçaltında depolanan istediğin şeyin negatif unsurlarını el değmemiş bir şekilde orada barındırdığın müddetçe 24 saat aralıksız "ben zenginim parayı çekiyorum inandım ve öyle oldu 777  eheheheh " diye gez  ÇEKEMEZSİN , iki kere iki dört sonuçta değil mi ?  . Bilinçaltını yönetmek uzun ve sancılı bir süreçtir ki Peter Carol'un Liber Null and Psychonaut eserini de arkama alarak bunu çok net söyleyebilirim . Bu süreçte ne kadar sen parayı çekiyormuş gibi hissetsen de bilinçaltında en ufak bir "mı acaba lan " sorusuyla çokta efor sarfetmeden gerçekleştirmeye çalıştığınız manifest daha zigotken yok olur sonra " üfff zaten gerçek değil buna inanan da salaktır ya, hurafe hep bunlar din dışı zaten  " tarzı kişinin sorunu asla kendinde aramadan yaptığı yüzeysel bir sonuca varırsınız ve gerçekten bu işe yıllarını vermiş kişileri de yakarsınız bildiğimiz üzere sosyal medyanında gelişmesiyle bir anlayıp dinlemeden aval aval boş beyinle linçleme kültürü de kanser hücresi gibi yayılmaya başladığı için bu işe emek verenlerin emeklerini hiçe atmanız hiç etik olmaz  . 

Manifest ve İmajinasyon 

Öncelikle burada imajinasyon tanımı önce kendim yapacağım sonra alıntılarla devam edeceğim . Kelimenin İngilizcede ki karşılığı Imagination olan , kökü dilimizde  " Kafada canlandırmak , hayal kurmak , imgelemek " kelimeleriyle karşılanan Imagine fiilidir yani Imagınatıon için fiilden isimleşmiş diyebiliriz  . Yine bu arada ki "-ation" fiilden isim yapan eki ile " İmgeleme durumu " anlamına varabiliriz . Hala biraz İngilizce kaldı dersek " imge" kelimesi  dilimizde "görüntü , şekil" anlamına gelen "Image" kelimesinden gelmektedir . Tam Türkçe olarak buna Görüntüleme dersek eğer sanıyorum ki yanlış olmaz . Peki Görüntüleme sanatı nedir ne değildir işi birazcık daha parapsikolojik açıdan inceleyelim . İmajinasyonu normal bir hayal kurmak , gözde canlandırmaktan ayıran etken , zihinde kurulan görüntünün kesintisiz olarak fiziki boyuta ya da fiziki bedene aktarılmasıdır . Zihinde resmedilen durumun fiziki boyutta olduğunu da hissetmek ve bunu ruha yedirmek . Bakın "-mış gibi" değil görüntüleme yapıldıktan sonra o şey artık oldu . Sorun burada ne zaman olacağı değil , olmama payı hiç değil. Dediğim gibi anlık bir yanılsama akışı bozacak niteliktedir . Burada yine tipik cadı piramidi yapısı bence mükemmel iş görür , bilmek , istemek ve konsantre olmak , cesaret etmek ve sessizlik . Hadi imajinasyon ve bilinç altı için bir de alıntı yapalım dilerseniz . 

Yazımızın burasından sonra Parapsikoloji.net sayfasından devam edeceğim ama içerikleri korumalı olduğu için , sayfa sahibine ve emeğine saygısızlık olmaması açısından okuyup anladığımı sizlere aktaracağım devamı için bağlantıdan siteye gidebilirsiniz . 

" İmajinasyon ruhsal boyutlar ya da evrenle irtibata geçme konusunda bir kanal olma görevi görmekte olan ve bilinç dahilinde yaratılan görüntülerdir ." bu az ama öz tanımın yanı sıra buna bir nevi yaratım demekte yine varsayıyorum ki yanlış olmaz . Yaratımdan kastım bir nesneyi yoktan varetmekten ziyada bir olaylar döngüsünü elde olan kaynaklarla değiştirmek ve yeni ihtimaller meydana getirmek burada zaten kısa da olsa Kaos Maji sistemine ufak atıflarda bulunacağım için bilinçaltının inceliklerini kavramak için bir çok siteden alıntılar yapmaya  geçiyorum . 


BİLİNÇALTI NEDİR?( GizliMabet) 

Bilincimiz, yaşamak istediklerimizi ortaya koysa da, farkında olmadan hayatımızı yönlendirebilen bir de bilinçaltımız var. Bilinçaltı, beynimizin farkında olmadığı kısmıdır. Bir bakıma hafıza depomuzdur. Bilinçaltı, vücudumuzdaki birçok faaliyetin otomatik ve düzenli biçimde yürümesini sağlıyor. Suçluluk, endişe duygusu, kapana kısılmışlık, çaresizlik gibi olumsuz duygular bilinçaltımızdaki inanç kalıplarıyla birleşiyor ve sinir ağı yoluyla bedenimizin belirli bir bölgesine yönlendiriliyor. Çoğu zaman bilinçaltımıza yaptığımız kodlamalar yüzünden birçok hastalığa sebep olabiliyoruz. Örneğin, kanserin pek çok türü, bilinçaltımıza attığımız ve zihnimizde unutmayı ya da düşünmemeyi seçtiğimiz duygular yüzünden ortaya çıkıyor.
BİLİNÇALTINDA NELER VAR?

Buz dağının suyun üzerindeki bölümü bilinç, günlük karar verme süreçlerinde, akılcı düşünce yoluyla ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı tahmin etmemize yardım ediyor. Bilinçaltı, buz dağının suyun altında kalan bölümüdür ve zihnin daha büyük bir bölümünü oluşturur. Bilinçaltı, öğrenilmiş davranışın tekrar edilmesiyle ilgileniyor. Bilinçaltında, daha çok yüzleşmek istemediğimiz anılanınız, alışkanlıklarımız, korkularımız yer alıyor. Birey çoğu zaman hatırlamak istemediği deneyimlerini bilinçaltına atıyor ve orada tutuyor. Bunu hatırlatacak bir etken olduğunda ise ortaya çıkıyor ve bizlere olumsuz duygular yaşatabiliyor.

Başkalarını dinlemeyin

Çevrenizdeki birinin, size sürekli işe yaramadığınızı söylediğini düşünün. Bu yanlış bir düşünce bile olsa, tekrar tekrar dile getirilmesi nedeniyle bilinçaltınıza yerleşiyor ve beraberinde gelen cesaret kırıklığı ve öfke duygularıyla birlikte orada saklanıyor. Daha sonra hâlâ bu suçlama devam ediyorsa, bu kez kişi, kendisinin gerçekten işe yaramaz biri olduğunu düşünmeye başlıyor. Bu sefer de karşılaşılan her yeni durumda bilinçaltınız size otomatik olarak bu mesajı vermeye başlıyor. Böylece işe yaramaz olduğunuza inandığınız için, ele aldığınız her durum için nasılsa başarısız olacağım düşüncesini taşıyarak gerekli çabayı göstermemeye başlıyorsunuz. Size söylenen tamamen yanlışken, başkalarını dinlediğiniz için bu sefer gerçek oluyor. Bu yüzden kendi düşüncelerinize değer vermeniz en doğrusu.

Bilincinizin farkında olun

Bilinçaltı 0-5 yaş arası yoğunluk olmak üzere 5-10 yaş arasında anne-bana tarafından ve yakın çevremiz tarafından kodlanıyor. Bu kodlamanın ardından 25 yaşına kadar uykuya yatıyor. Bu yaştan sonra davranış modellerimizi etkilemeye başlıyor; bu durumu değiştirebilmemiz elimizde. Geçmişe bağlı koşullanmaların sonucuyla, çoğunlukla isteklerimizi hayata geçirmeyi bazı duygu ve davranışlarımızla engelliyoruz. Eğer yaşamımız sadece bilinçli düşüncelerle şekillenseydi hayatımızın her alanında başarılı olmamız kolay olabilirdi. Bu yüzden bilinçaltınızda sizi yanıltan düşünceleri göz ardı etmeyi öğrenin.


Kendinizi telkin edin

Bilinçaltı, neyin gerçek olduğunu, neyin olmadığını bilemez. Bilinçaltımız, yönlendirdiğimiz her şeyi bir emir olarak algılıyor ve buna göre hareket ediyor. Kendi kendimize tekrar ettiğimiz şeylerin hangisinin mantıksız, hangisinin mantıklı olduğunu da ayırt edemiyor. Kısacası, siz neyi gün boyunca tekrar ediyorsanız onu doğru olarak algılıyor ve bilinçaltınız da depoluyor. Bu yüzden bilinçaltınıza, sizi sakinleştirecek ve mantıklı olan düşünceleri gün boyunca telkin ederseniz, olumsuz tüm düşüncelerden kurtulacaksınız.

Şartlanmalardan kurtulun

Bütün alışkanlıklar, daha önce beynimize yerleşen şartlanmanın oluşturduğu takım programlardır. Eski bir alışkanlığı değiştirmek için, kendimizi eskiden şartlandırdığımız düşünceyi bulup, yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak yerinde olacaktır.



Buradan Parapsikoloji.net sayfasından Derin Trans ve Telkin ( ek olarak Telkin / Subliminal ve Hipnoz yazısını da geniş kapsamlı okurlar için bırakıyorum ) içeriklerinin linklerini bırakacağım . Okumanızı ve sayfaya göz atmanızı şiddetle tavsiye etmekle birlikte , size bir çok yeni deneyim katacak mükemmel bir sayfa niteliğini taşımaktadır . 

Şimdi ne yazık ki bilinçaltı temizliği üzerine çok yazılı bir pratik dökümanı bulamadım bu sanırım profesyonelce öğretiliyor ve/ veya  danışana  uygulanıyor  , ama Neonna da çare tükenmez diyerek ufaktan ufaktan kapılarımızı Kaos Majisine açıyorum :) bu bir başarı öyküsüdür ahahaha. Şimdi kafa karışıklığınızı anlıyorum "lan konu kaos a nasıl geldi " sesleri kulaklarımda uğulduyor o zaman şöyle başlayalım , konu tam olarak kaos büyü sisteminden ne zaman çıktı ki ? Kaos büyü sistemini hala tam bir çerçeveye ben de oturtabilmiş değilim size ne yalan söyleyeyim , ama şu zamana kadar üstünde kafa patlattığım kadarıyla şunları söyleyebilirim ,( bir çok külte kuvvetle muhtemel) kendi çalışma şeklinize gayeett rahat yedirebileceğiniz , zamanında cadılık zanaatı kişiseldir teriminden yola çıkarsak Kaos büyü sistemi kişiselin de bir o kadar daha fazla  kişiselidir diyebiliriz  . Tamamen Satanizme mi bağlıdır yoksa Pagan ya da Wiccan bakış açısından da kullanılabilir miyiz derseniz ikisinin de örneklerini gözlerimle görmüş ve üç sene boyunca anca yeni yeni sindirmeye başlamış olarak karşınızdayım . Çok sizi yazı içinde kaybetmeden Manifest etme ya da beyan etme durumunun tam olarak hangi açıdan Kaos Majisiyle birinci ya da ikinci elden alakalı olduğunu izah etmekle başlayayım . Aslında bana kalırsa Manifesti ben konudan hiçbir şekilde ayırmadan Kaos Majisine dahil etme kafasındayım çünkü kaosun büyüyü gerçekten metafizik bağlamda incelemesi ve ciddi derecede bilinçaltı ile içli dışlı olduğundan ötürü kelimelerle , saf bilinçle evrende yeni ihtimaller yaratma sanatı bana kaosun temellerini anımsatmaktadır . Yine hayatımıza sigil olarak girmiş olan bir niyete atfen yapılan semboller tamamen kaosun naçizane kollarından çıkagelmektedir . Bunu manifest etmenin yazılı formu olarak düşünebiliriz . Bir niyet için bir sembol yapılır ve bilinçaltına uğratmadan tam inanç ve güvenle yok edilir . Manifest bunun biraz daha komplike bir yapısıdır . Elimde kaosla olan kitapları tam bitiremememden kaynaklı olarak şimdilik kaos hakkında manifest kısmını ele alacağım . 

Bu konuda anlayana kadar kafamızdan duman çıkacağı ilk terimi sizlere tanıtayım "gnosis" tam karşılığı ne bunun dersek "tamamen bilinç dışı durum" ya da ingilizcesine aşık olduğum tabiriyle one-pointedness yani teklik ya da tek yönlüktür . Buna bir kaç örnek daha verirsek , bizim içsel konuşmalarımızı susturduğumuz , maddi alamle hiçbir alakamızın olmadığı trans konumdur . Kaos kendi çalışma pratiklerine geçmeden zihnin nasıl yönetileceği hakkında Liber Null and Psychonaut  adlı eserde ilk giriş kısmını oluşturmaktadır ve alışılagelmiş mantık aramama mantığıyla zihni ve bilinçaltının nasıl yönetilebileceğini bize naçizane bir şekilde sunmuştur .O zaman zihni yönetmenin kademelerini inceleyelim bakalım .

1. Hareketsizlik : Kelimenin tam anlamıyla donma ve hareketsizlik durumu , meditasyon yapacağınız pozisyonda hiç bir şekilde hareket etmeden minimum 5 dakikadan başlayarak 15 dakika boyunca , duyulan rahatsızlığa karşı direnç gösterme durumu. 15 dakika sonucunda nefes alma kısmına geçilir ve ilk aşama ile ilgili tecrübeler büyüsel güncelere not edilir . 

2. Nefes Alma : Tüm konsantrasyonun sadece ama sadece nefes alış döngüsüne odaklandığı , ve bununla birlikte elden geldiği kadar hareketsizliği koruyarak ve kasları zorlamadan akciğerlerdeki tüm kapasiteyi kullanmaktır . Otuz dakika bu konumda dayanıldığında düşüncesiz olma durumuna geçilebilir ve yine bu aşamada sonuçlar günceye not edilir . 

3. Düşüncesizlik : Üstteki bu iki adımın sonuç verdiği durum düşüncesizlik durumuna girilen haldir . Hareketsizlik bedenen olduğu kadar zihinsel olarak da uygulanmalıdır . Eğer zihin yeteri kadar sessiz değilse yukarıda ki pratiklerin süresi arttırılabilir . Hareketsizlik ve derin nefes çalışmaları zihindeki düşünceleri uzaklaştırır . Tabii bu azimli bir pratik sonucunda meydana gelir . 


Bu genel olarak zihni yönetmenin en temel basamaklarından biridir . Tabii bunun daha ileri seviyeleri de mevcuttur şimdilik en azında manifest için basitçe bilmemiz gereken en temel zihin kontrol şeklini  öğrenmiş  olduk . Çok da zor olmamakla birlikte kirli biz zihinle yapılacak bir manifestten çok da fazla verim alabileceğiniz bir yöntemdir . Keza bu çok uğraştırıcı geliyorsa en azından sadece derin bir meditasyonu da denemekte fayda vardır aynı etkiyi yaratır mı orasını bilemem ama bombok bir zihinsel düzlemle yaptığınız manifestlerden daha çok faydasını görürsünüz . Önemli olan tek bir noktaya odaklanmak ve zihin eğer temizlenemiyorsa hem bedeni hem zihni istenilen şeye en uygun olacak şekilde uyarlamak . Ki minimum her tür parapsikolojik çalışma güçlü ve tek bir konuya toplanmış bir odaklanmadır . Yani instagramda gördüğünüz ve yorum olarak altına " aldım kabul ettim 777 " yazdığınız hiçbir şey manifest değildir . Ha mum tütsü yakıp deli gibi bir şeyleri tekrarlamakta değildir . Yapmanız gereken bedeni ve zihni elinden geldiğince temizlemek , odaklanmak ve zihni ya devre dışı bırakmak ya da onu istenilen olguya göre değiştirmek . Yine zihin yönetiminin ileri seviye bazında olanını yeni bölüm olarak paylaşacağım şuan için o hala çeviri sürecinde . O tam olarak istenilen son formu ve zihnin büyüsel bilinçizliğe geçişini vurgulamaktadır . 

Tüm çeviriler tamamlandığında Zihin yönetimi başlığıyla okunmanıza sunulacaktır , şimdilik ışıkla ve bilgelikle kalın . 




Yorumlar

Popüler Yayınlar