Doğal Taşlar Ve Merlinit Taşı üzerine

Bu yazıya nasıl başlanır kestiremedim şuan ama artık yavaş yavaş mistik konulara giriş yapmış bulunmaktayım . Bu kristaller serisinin gelecek ilk bölümü ya da artık her ne olarak adlandırabilirsek . Merlinit taşını normalde yapacağım Doğal Taş kullanım ve işlevleri bakımından sınıflandırmalardan ayrı tutmak istedim çünkü ayrı tutulmaya değer bir taş olduğu tarafındayım . O zaman çok da gereksiz konuşmadan bu taşı ufaktan tanıyalım . 



Doğal Taşlar Üzerine 

Ülkemizde son zamanlarda meditasyon , yoga, biyonerji ve reiki  gibi bir çok ruhani konu yeni yeni keşfedilip yaygınlaşmaya başlamaktadır ve bu gibi ruhsal yollarda doğadan gelen kristal desteği yadsınamaz bir etki ortaya koyar . Sebebini özetleyecek olursam doğadan gelen neredeyse her şey de bir enerji vardır , neredeyse her nesnenin titrettiği ya da yaydığı gözlerimizle ya da fiziki gözlerimizle göremeyeceğimiz bir enerjisi bir frekansı vardır . Bu kah renginden dolayı olsun kah materyalinden dolayı olsun mantıklı bir açıklama getirirsek ki taşların enerjileri konusunda bilimsel bir gerçek bulunmamaktadır . Kendi bakış açımdan yorumlayacak olursam doğal taş ya da  taşlar toprak içerisinde metamorfoz ile oluşmuş estetik nesnelerdir eee yani mermerde bunlar gibi neden doğal taş sayılmıyor derseniz  bu konuda kendi görüşüm topraktan renkli olarak gelmesinden, az çok biliriz ki renkler ışığın kırılmasından meydana gelmiştir ve geçmişten bu yana renklerin ışık enerjisinin kırılarak oluşmasına binlerce anlam yüklenmiştir mavi huzur verir , sarı ve yeşil parayı sembolize eder gibi , hatta bunun en hoş örneği Kelt paganlarında sarı ve yeşil renklerinin refahı ve zenginliği göstermesidir ( detaylı bir araştırma değildir ) ve zengin kesimin yeşil ve sarı tonlu giyindiğine dair bir rivayet vardır diyeyim . Benim süzgecimce taşa özelliğini veren rengin enerjisi ve kişinin inancından ötürüdür inanmazsan büyüyü asla bulamazsın diye de güzel bir söz ekleyeyim . Diğer bir etken ise benim gözümce yine buradan bilimsel bir kaynak veremiyorum kaynağımı kaybettim :( bitkiler üzerine yapılan bir çalışmada bitkiye sevgi dolu bir şekilde bir de kötü bir tutumla yanaşıldığında biyoenerjisinin değiştiği gözlemlenmiştir . Sevgi dolu yaklaşımda bitkinin aurası ya da bionerjisi hafif ovalimsi yumuşak bir hal alırken kötü bir yaklaşımda bitkinin bioenerjisinin sivrildiği gözlenmiştir . Bitki için olan şey neden bir taş içinde geçerli olmasın ikisininde bir yaşam enerjisi var sonuçta toprak bir canlı değil midir zaten ? 


Merlinit Taşı Özellikleri Ve Faydaları

Öncelikle merlinit taşı için hayatımıza şans ve sihri getirir diyebiliriz . Bu taş enerjimizi daha yüksek titreşimli ruhsal enerjilere uyumlamamıza yardım eder , keza bu taş hakkında büyücüler ve simyacıların geçmiş anılarını canlandırdığını öne süren rivayetlerde mevcut . Ayrıca merlinit taşı için yüksek alemlerden öğretmenler ve rehberlerle de iletişimimiz kolaylaştırdığı düşünülebilir. Merlinit taşı kullanıcısına yaratıcı benliğinin uyanmasına ve psişik vizyonlarının netleşip canlanması konusunda elverişlidir . Merlinit içinde siyah ve beyaz renkleride taşıdığı için bu taşa dualite taşıda diyebiliriz . Özünde hem iyi şans ve sihir hemde ruhun karanlığını kısaca iki zıt kutbu taşıyan bir taştır kısaca bu taş gölge benlik çalışmalarıyla uğraşan deneyimli kişiler için en uygun taştır . Keza barındırdığı dualite enerjisinden dolayı eril ve dişil dengelenme içinde kullanılabilir bunun yanı sıra geçmiş yaşamı araştırma konusunda da işe yarayacak taşlardan biridir , ruhsal konularla çok içli dışlıysak ya da bir varlıkla ya da bir rehber veya ruhsal bir öğretmenle iletişim kuracaksak  bu taşın yanında her zaman korunma için bir taş bulundurmamız gerekebilir  . Merlinit taşı uykuya dalmayı, uykunun verimini ve rüya görmeyi daha doğrusu canlı ve net rüyalar görmemize yardım eder bence merlinit ve amaetist taşları birlikte kullanıldığında prophetik dediğimiz geleceği ön görebileceğimiz kehanetsel rüyalara da yatabiliriz ,  keza 3. gözle rezonansa girerek farklı boyutları görmemize ve durugörü ve otomatik yazma gibi psişik yeteneklerimizi geliştirmemize büyük katkıda bulunur . Şöyle genel yazdıklarımın üstünden geçecek olursam iç - dış dengemizi , eril dişil enerjilerimizi ve ruhumuzun aydınlık ve karanlık yönlerinizi  dengelememize yardım eder kısaca ruhsal gelişmemize büyük bir katkıda bulunur . Ruhsallıkla içli dışlı kişiler için nimet değerinde diyebiliriz bu taş için taşıdığı enerji kişiyi her açıdan büyüme ve ruhsal gelişmeye iten güçlü bir taştır . Keza bu taş bizim geçmiş yaşamlarımızdaki problemleri çözmeye yardım eden bir taş olmasıyla birlikte kendimizi karmamızdan kurtarmaya da yardım edebilir. 

Biraz taşın kendi yapısı ile ilgilenecek olursak görüşler ikiye ayrılmış durumdadır yanarlı dönerli yapısından dolayı belli bir kitle dendritli opal olarak kabul eder bu taşı diğer bir kitle ise kuvars sınıfından bir kalsedon türü olan dendtritli akik olarak .

Merlinit'in Merlin'i Nereden Gele ki ? 

Öncelikle taşımızın adındaki küçük ayrıntıyı inceleyelim . Taşımızın adı tarihteki en ünlü büyücülerden biri olan Merlin'den gelir . Kimdir bu Merlin dersek çok detaya girmeden açıklayalım . Merlin Kral Arthur da dahil olmak üzere bir çok kralın danışmanlığını yapan simyacı , büyücü( Kelt Şamanı olarak da geçebilen Druid'dir bir rivayete göre Merlin son Druid olarak kabul edilir . Bu arada Kelt Paganları , Druidler , Şamanlar ve benzeri konular Blogun ileriki yazılarında keyiflice okunmaya sunulacaktır  )  ve ozandır . Keza bir çok yerde Merlinit taşı tamda bu sebepten Cadı Taşı olarakta karşımıza çıkabilir . 

Yorumlar

Popüler Yayınlar